Η ιστορία μας

Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας Αποκατάστασης και Βελονισμού Χρ. Τουμαζής, ιδρύθηκε το 1977 στη Λάρνακα, Κύπρο, και παρέχει στους ασθενείς του την καλύτερη δυνατή φροντίδα από τότε.

Η πολύχρονη εμπειρία, η ισχυρή επιθυμία για καινοτομία και η αγάπη για τη φυσιοθεραπεία, οδήγησαν στην επίτευξη ενός οράματος ζωής για τη δημιουργία του καινούριου Κέντρου Φυσιοθεραπείας, Αποκατάστασης και Βελονισμού, Χρ. Τουμαζής, τον Αύγουστο του 2008 στην περιοχή της Αραδίππου στη Λάρνακα.

Το ολοκαίνουργιο κτίριο περιλαμβάνει εγκαταστάσεις που έχουν σχεδιαστεί με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα τεχνολογικά ευρωπαϊκά κέντρα φυσιοθεραπείας αποκατάστασης και βελονισμού στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο κέντρο μας μπορείτε να αφεθείτε σε μια φιλική και διακριτική θεραπεία από το άρτια εκπαιδευμένο μας προσωπικό το οποίο βρίσκεται εδώ για να σας βοηθήσει με τη διαδικασία αποκατάστασής και θεραπείας σας και να σας διδάξει πώς να προσαρμοστείτε αναλόγως της περίπτωσής σας στην καθημερινή σας ζωή. Σε ένα ανοικτό χώρο και ευχάριστο περιβάλλον, μπορείτε να κάνετε ποιοτικές θεραπείες τις οποίες μπορείτε να συνοδεύσετε με χαλαρωτικές διακοπές στην όμορφη Μεσογειακή μας πόλη.

Η ομάδα

 

Χριστάκης Τουμαζής

Ο Χριστάκης Τουμαζής γεννήθηκε στα Πυργά Λάρνακας το 1952 και μεγάλωσε στην Αμμόχωστο.

Μετά τη αποφοίτηση του από το 2ρο Γυμνάσιο Αμμοχώστου συνεχίζει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Σόφιας στον κλάδο της φυσιοθεραπείας

Με την ολοκλήρωση και του μεταπτυχιακού του τίτλου, επιστρέφει στην Κύπρο και ιδρύει το Φυσιοθεραπευτήριο Χρ. Τουμαζή.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών και διετέλεσε πρόεδρος του για πολλά χρόνια, όπως και πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Φυσιοθεραπευτών Κύπρου.

Συνεργάζεται με διάφορες ομάδες ποδοσφαίρου και αθλητικούς συλλόγους ενώ δεν σταματά να μετεκπαιδεύεται και να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στον κλάδο της φυσιοθεραπείας

Το 2008 ολοκληρώνει ένα όνειρο ζωής, ένα υπερσύγχρονο χώρο φυσιοθεραπείας, αποκατάστασης και βελονισμού ευρωπαϊκών προδιαγραφών

Με επιμονή και προσήλωση κουβαλώντας χρόνια εμπειρίας ο Χριστάκης Τουμαζή συνεχίζει να εργάζεται καθημερινά.

 

Βάνια Τουμαζή

Η Βάνια Τουμαζή, γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1983 στη Λάρνακα. Από μικρή ακολουθώντας τον πατέρα της σε κάθε του βήμα, ήταν αναμενόμενο να αγαπήσει τη φυσιοθεραπεία.

Το 2006 ολοκληρώνει το πτυχίο της στη Φυσιοθεραπεία στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Σόφιας ενώ το 2008 το μεταπτυχιακό της στο θέμα της Τραυματολογίας

Με την επιστροφή της στην Κύπρο, εργάζεται δίπλα στον πατέρα της ενώ συνεχίζει να εξελίσσεται και να μετεκπαιδεύεται.

Ανάμεσα σε άλλα εξειδικεύεται στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική – Βελονισμό αλλά και στο BOBATH (ΜΠΟΠΑΘ),μια σύγχρονη εξειδικευμένη μέθοδο Νευροεξελικτικής Αγωγής. Η δουλειά της επικεντρώνεται κυρίως σε μωρά με ειδικές ανάγκες και άτομα με άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Ως η επόμενη οδηγός του φυσιοθεραπευτηρίου, εργάζεται σκληρά για να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Διατηρώντας τα στάνταρτς που έθεσε ο πατέρας της χρόνια πριν αλλά και χτίζοντας πάνω σ’ αυτά, έχει δώσει στο φυσιοθεραπευτήριο μία νέα ώθηση εξέλιξης, ικανής να αντεπεξέλθει σήμερα στις απαιτήσεις του αύριο.